Alle jachthaven in Nederland

Aanbevolen jachthaven

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

2 jachthaven gevonden

Bekijk jachthaven in Drenthe

Flevoland

15 jachthaven gevonden

Bekijk jachthaven in Flevoland

Friesland

65 jachthaven gevonden

Bekijk jachthaven in Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

7 jachthaven gevonden

Bekijk jachthaven in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

14 jachthaven gevonden

Bekijk jachthaven in Utrecht

Zeeland

16 jachthaven gevonden

Bekijk jachthaven in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over jachthaven

Jachthaven

Een jachthaven is een haven waar men pleziervaartuigen tegen betaling aan steigers of kade aan kan leggen. Buiten het vaarseizoen kunnen de boten er ook gestald worden. Toezicht wordt door een havenmeester gehouden.

Een goede jachthaven is een plaats waar men zijn dure bezit (een schip) met een gerust hart kan laten liggen. Bij een jachthaven zijn vaak voorzieningen zoals douches en toiletten. Ook is er in veel gevallen een winkeltje waar scheepvaartbenodigdheden en/of een beperkt assortiment levensmiddelen gekocht kunnen worden. Jachthavens die voldoen aan bepaalde criteria betreffende het milieu en veiligheid kunnen een Blauwe Vlag hebben.

Verschilende jachthavens:

  • Passantenhaven. Hier worden ligplaatsen per dag(deel) verhuurd.
  • Overdekte jachthaven. Ook wel botenhuis, botenloods of waterloods genoemd; hier worden overdekte ligplaatsen verhuurd. Overdekte jachthavens zijn zowel geschikt voor zomerstalling als voor (overdekte) winterstalling)
  • Sloepenhaven. Toegespitst op een bepaald type boten, maar ook vletten en andere klassieke boten zijn hier te vinden.
  • Droge jachthaven. Hier worden de boten droog op de wal gestald en gaan dus na het varen weer het water uit, veelal staan de boten in stellages opgeslagen. Ook bekend in Zuideuropa en de Verenigde Staten waar het principe droge jachthaven ook wel dry storage of dry stacking genoemd wordt


Jachtwerf

Een scheepswerf/jachtwerf is een plaats waar schepen of andere drijvende objecten worden gebouwd of worden gerepareerd. Meestal is het hart van een scheepswerf/jachtwerf de droogzetinstallatie. Grotere werven hebben meerdere droogzetinstallaties. Er zijn echter, vooral in het buitenland, ook scheepsreparatiebedrijven die geen eigen droogzetinstallatie hebben. Zij zijn gespecialiseerd in reparatie van schepen die in het water liggen en/of indien nodig maken zij gebruik van een droogzetinrichting die vaak in handen van de (semi)overheid is.

Aanbevolen content over jachthaven

Foto's

Video's

Jachthaven Vlieland

Jachthaven Vlieland en vuurtoren

Jachthaven Maastricht

Jachthaven Maastricht Marina