Alle kinderactiviteitten in Nederland

Aanbevolen kinderactiviteitten

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

2 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Drenthe

Flevoland

Friesland

2 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Friesland

Gelderland

8 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Gelderland

Groningen

Limburg

2 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Limburg

Noord-Brabant

16 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Noord-Brabant

Noord-Holland

21 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Noord-Holland

Overijssel

2 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Overijssel

Utrecht

8 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Utrecht

Zeeland

2 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Zeeland

Zuid-Holland

17 kinderactiviteitten gevonden

Bekijk kinderactiviteitten in Zuid-Holland

Lees meer over kinderactiviteit

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes zijn bijeenkomsten voor groepjes kinderen die georganiseerd en geleid worden door volwassenen. Meestal betreft het feestjes die ouders thuis organiseren voor hun jarige kind zijn/haar verjaardag viert. Een kinderfeestje duurt doorgaans enkele uren. Vaste rituelen zijn veelal: cadeautjes uitpakken, zingen voor de jarige en taart eten.

De kinderen kunnen worden beziggehouden met spelletjes, knutselactiviteiten of een voorstelling van bijvoorbeeld een goochelaar of een clown. Tegenwoordig zijn ook computergames populair, waarbij de kinderen moeten bewegen zoals bijvoorbeeld met de Wii.

Klassieke spelletjes op een kinderfeestje zijn zakdoekje leggen, koekhappen, snoephappen en stoelendans. Ook wordt er vaak een speurtocht georganiseerd en is er een grabbelton. Vaak krijgen de kinderen aan het einde van het feestje een snoepzak mee naar huis.

Veel ouders geven de laatste jaren veel meer geld uit aan kinderfeestjes dan in het verleden. Bezoeken buitenshuis aan een dierentuinen, attractieparken, speeltuin, zwembaden of kinderspeelpaleizen behoren eveneens tot de regelmatige voorkomende invullingen van kinderfeestjes. Ook sportieve activiteiten als bowlen, lasergamen, wandklimmen en karten zijn populair.

Kinderen en/of ouders maken vaak een uitnodiging voor het kinderfeest in de vorm van kaart om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen voor het feest. Deze uitnodigingen worden soms in de klas uitgedeeld. Soms valt er op het desbetreffende kaartje te lezen dat de bestemming/activiteit nog een geheim is.

Een kinderverjaardagsfeest wordt soms in een bepaald thema gehouden bijvoorbeeld: circus, piraten etc. Aankleding en spelletjes worden hieraan aangepast. Vaak wordt gevraagd om verkleed in het thema te kunnen komen.

Aanbevolen content over kinderactiviteit