Alle openhaardhouten in Nederland

Aanbevolen openhaardhouten

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

1 openhaardhout gevonden

Bekijk openhaardhouten in Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

1 openhaardhout gevonden

Bekijk openhaardhouten in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Utrecht

1 openhaardhout gevonden

Bekijk openhaardhouten in Utrecht

Zeeland

1 openhaardhout gevonden

Bekijk openhaardhouten in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over openhaardhout

Openhaardhout

Je kunt verschillende soorten haardhout kopen. Voor je haardhout gaat kopen moet je met een aantal dingen rekening houden. Een belangrijk punt om op te letten bij het kopen van haardhout is het soort haardhout.

Er is niet één soort haardhout die de beste is. De geschiktheid van elk houtsoort ligt aan de toepassing. Voor openhaarden zijn loofhoutsoorten de beste keuze, omdat ze weinig spatten en een mooi vlammenspel geven. In gesloten houtkachels en speksteenkachels kan ook naaldhout worden verstookt.

Soorten haardhout

 • Berkenhout
  Berkenhout heeft een zeer schone ontbranding, waar weining zuurstof voor nodig is, wat vervuiling van uw rookkanaal voorkomt. Hoog warmtevermogen. Natuurlijk gedroogd berkenhout kleurt grijs en kan last hebben van geringe 'paddestoelengroei' door het zeer zuivere hout. Ovengedroogd is berkenhout zeer fraai. De mooie witte schors heeft de eigenschap dat het zeer makkelijk ontbrandt. Ideaal voor moderne haarden en kachels.
 • Elzenhout
  Lichtere houtsoort. Brand hierdoor prima maar wel sneller dan eik en es. Geeft door de snellere verbranding ook sneller z'n warmte af. Prima geschikt voor accumulerende kachels. Minder geschikt als aanmaakhout.
 • Essenhout
  Ideaal haardhout voor de wat grotere haard of kachel. Taai en elastisch hout. Brandt traag en geeft goede warmte en een mooi vlammenspel. Standaard gedroogd is na 4 weken te stoken. Wilt u direct stoken, bestel ovengedroogd Essenhout. Essenhout is de ideale houtsoort als u minimaal vier blokken tegelijkertijd stookt.
 • Eikenhout
  Sterke elastische en harde houtsoort. Traag brandend met weinig rook en een warme vlam. Moet ideaal gezien 2-3 jaar drogen om de tannines er uit te krijgen. Goed droog geeft eiken levendige knetterende vlammen.
 • Houtbriketten
  Houtbriketten zijn gemaakte van geperste houtkrullen en houtvezels die als afvalt overblijven uit de houtindustrie. Veel mensen kopen houtbriketten, omdat ze een stuk beter branden dan andere houtsoorten. Wel zijn houtbriketten over het algemeen duurder dan de standaard soorten haardhout.

Aanbevolen content over openhaardhout