Alle pedicures in Nederland

Aanbevolen pedicures

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

41 pedicures gevonden

Bekijk pedicures in Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

41 pedicures gevonden

Bekijk pedicures in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

49 pedicures gevonden

Bekijk pedicures in Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over pedicure

Pedicure

Een pedicure of voetverzorging is een behandeling van de voeten. Ook degene die deze handeling beroepsmatig uitvoert, wordt een pedicure genoemd.

Pedicure is in Nederland een vrij beroep, wat wil zeggen dat iedereen het ook zonder diploma uit mag oefenen. In 1996 heeft minister Hermans de diploma-eis laten vervallen, evenals de rest van de vestigingseisen. Dit betekent dat er geen erkende diploma's meer zijn voor voetverzorging.

Voor 1996 waren er diverse diploma's voetverzorging, zoals de SEPVO en de EPP. Inmiddels zijn er diverse examinerende bureaus in Nederland erkend door zowel de overheid (erkend MBO diploma) als de branche organisatie Provoet (MBO en branchediploma) ter bevordering van de kwaliteit van de examens. Het staat ieder opleidingsinstituut vrij om gebruik te maken van hun diensten. KOC heeft de wettelijke taak om de kwalificatiestructuur voor dit beroep vorm te geven. Een kwalificatiestructuur gaat uit van de competenties nodig om dit vak naar behoren te kunnen oefenen.

Veel pedicures zijn gediplomeerd en aangesloten bij de organisatie ProVoet. Het vak van pedicure is meer dan het alleen maar knippen van nagels. Zo mag een pedicure eelt en likdoorns verwijderen en ingroeiende nagels losmaken, advies geven en/of aanmeten van steunzolen, anti-drukmiddelen adviseren, doorverwijzen naar een podotherapeut, podoloog of arts en advies geven over de verzorging van de voeten. Ook mogen pedicures diabetes- en reumapatiënten behandelen, mits zij in bezit zijn van een door zorgverzekeraars erkend certificaat Diabetische Voet (DV) of Reumatische Voet (RV). In het Landelijk Beroepsregister voor Voetverzorgers is inzichtelijk gemaakt wie daarvoor gecertificeerd is.

De eisen voor het bedrijf zijn vervat in de Code van het voetverzorgingsbedrijf uitgegeven door het Hoofdbedrijfschap Ambachten. Deze branchecode bundelt normen met alle voorschriften en praktijkrichtlijnen. Hygiëne, bedrijfstechniek, arbeidsomstandigheden, inkoop- en inrichtingseisen zijn enkele kernonderwerpen uit deze standaard voor bedrijfsverbetering.

Aanbevolen content over pedicure

Foto's

Video's

ProVoet

ProVoet commercial 'The Statement'

Links

ProVoet

Brancheorganisatie voor de Pedicure.

Bezoek