Alle recreatieparken in Nederland

Aanbevolen recreatieparken

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

7 recreatieparken gevonden

Bekijk recreatieparken in Drenthe

Flevoland

Friesland

10 recreatieparken gevonden

Bekijk recreatieparken in Friesland

Gelderland

29 recreatieparken gevonden

Bekijk recreatieparken in Gelderland

Groningen

6 recreatieparken gevonden

Bekijk recreatieparken in Groningen

Limburg

14 recreatieparken gevonden

Bekijk recreatieparken in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

9 recreatieparken gevonden

Bekijk recreatieparken in Overijssel

Utrecht

4 recreatieparken gevonden

Bekijk recreatieparken in Utrecht

Zeeland

5 recreatieparken gevonden

Bekijk recreatieparken in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over recreatiepark

Recreatiepark

De term recreatiepark wordt veelal gebruikt voor camping- en bungalowparken (zowel waar het gaat om een camping, een bungalowpark of een combinatie daarvan). Het gaat veelal om parken waar naast dagrecreatie ook mogelijkheden zijn om te overnachten. Er zijn verschillende soorten recreatieparken. Zo zijn er particuliere recreatieparken en parken die onderdeel uitmaken van een keten, groot- en kleinschalige parken en parken met erg vele recreatiemogelijkheden en parken die juist gericht zijn op rust en de natuur.

Op een recreatiepark staan veelal vakantiewoningen (van zeer eenvoudig tot erg luxe), chalets, stacaravans, blokhutten en andere vakantieverblijven.

Recreatieparken van de grote bekende ketens hebben vaak allerhande recreatiemogelijkheden; van (tropische)zwembaden tot speelweiden, speeltuinen, recreatieruimten, sportvoorzieningen, watersport, natuurplassen en sportvelden etc. In de vakantieperioden zijn er op dit soort parken ook vaak entertainmentteams aanwezig die complete programma's aanbieden voor jong en oud.

Op de meeste recreatieparken worden de daar aanwezige vakantieverblijven (of het nu gaat om caravan, chalets of vakantiewoningen) verhuurd. Soms zijn de vakantieverblijven in handen van de eigenaar van het recreatiepark soms zijn er particuliere eigenaren.

De laatste jaren is er veel gedoe rond permanente bewoning op recreatieparken. Juist omdat dit soort woningen veelal goedkoper zijn dan 'gewone' woningen (en veelal op mooie locaties gevestigd zijn) zijn dit soort woningen erg geliefd. Niet alleen om vakantie in te vieren maar ook om er permanent te wonen. Er is lang een gedoogbeleid geweest maar door nieuwe wetgeving hebben gemeenten nu de mogelijkheid om op te treden tegen ongeoorloofde bewoning van woningen op recreatieparken.

Aanbevolen content over recreatiepark

Video's

Het recreatiepark

Een aantal vmbo brugklassers maken tijdens de lessen Techniek/vormgeving een aantal werkstukken rondom het thema 'het recreatiepark'.

Recreatiepark Overbos 45 jaar

Een reportage van Mediagroep EVA over het 45-jarige bestaan van Recreatiepark Overbos op de grens van Amersfoort en Hoevelaken.

Links

Sociaal Fonds Recreatie

Website van het Sociaal Fonds Recreatie vertegenwoordigt de sectoren verblijfsrecreatie (campings, bungalowparken en groepsaccommodaties) en zwembaden.

Bezoek

Recron

Website van Recron; de vereniging voor recreatieondernemers in Nederland.

Bezoek