Haddock Eetcafe Almere, Flevoland

Contactgegevens

Telefoon:

036-5330646

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Archerpad 8/10

Postcode:

1324ZZ

Stad:

Almere

Over dit bedrijf

Haddock's Eetcafe Een gezellig eetcafe met terras aan het water, waar u het hele jaar door terecht kunt voor een drankje, hapje, lunch of diner. De bar is gemaakt van een echte zeilboot en geeft het eetcafe een maritieme uitstraling. In de zomer kunt u genieten van ons sfeervolle terras aan de haven, in de winter kunt u binnen opwarmen bij onze open haard. Ons eetcafe is 7 dagen per week geopend vanaf 9.00 uur. We hebben een lunchkaart met lekkere broodjes, uitsmijters en snacks, diverse hapjes voor bij de borrel en een dinerkaart met heerlijk gerechten zoals sate, biefstuk, spare-ribs en sliptong. Naast de menukaart serveren wij van maandag t/m donderdag een elke dag wisselend schippersmenu vanaf e 9,50. In de wintermaanden serveren wij in de weekenden naast de menukaart een wisselend 3-gangen weekendmenu voor e 19,50. De schippersmenu's en weekendmenu's kunt u elke week vinden op de pagina menukaart. In de zomermaanden bereiden wij in de weekenden alle gerechten op een Lavagrill, een soort barbecue waarbij het vlees of de vis op warme lavastenen gebakken wordt. Terwijl u geniet van een drankje op het terras, bakken wij de vis of het vlees voor u. Daarbij kunt u zelf salades en sauzen kiezen uit onze saladebar. De gerechten worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter of friet. Wij raden u aan een tafel te reserveren indien u met 8 of meer personen wilt komen eten, hiervoor kunt u ons de hele dag bereiken, telefoonnummer: 036-5330646. Honden zijn welkom mits aangelijnd.

Deze restaurants zijn misschien ook interessant

Categorie: Restaurant

Het restaurant, in de vorm zoals wij het nu kennen, is ontstaan in Parijs aan het eind van de 18e eeuw. Daarvoor waren er uiteraard ook al gelegenheden waar, veelal reizigers, tegen betaling konden eten (en overnachten). De huidige herberg (zoals die ook nu nog in Frankrijk, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk voorkomen) is van dit laatste een voorbeeld. Bij de herberg gaat het voornamelijk om het onderdak en is wordt er gegeten en gedronken wat de herbergier voorzet.

Het verschil met een restaurant is dat het bij een restaurant gaat om het eten en dat men vanaf een kaart de keuze kan maken voor een bepaald gerecht of gerechten.

De benaming 'restaurant' zou afkomstig zijn van het Franse 'restaurer' (herstellen). In 1765 opende een Franse kok, A. Boulanger, een eethuis in Parijs waar diverse soepen werden bereid waaruit de klant een keuze kon maken. Deze soepen hadden de naam 'soup restaurante': verkwikkende soep. Uit deze benaming voor de soep van Boulanger ontwikkelde zich na enige decennia het woord 'restaurant' in de betekenis zoals wij die nu kennen. Tijdens en na de Franse Revolutie kwamen dit soort etablissementen tot bloei, toen vele koks van de aan de kant geschoven adel in deze branche nieuw werk vonden.

Restaurants zijn pas vanaf circa 1900 gaan toenemen in hoeveelheid, zo kwamen er op grote treinstations restaurants voor de reizigers en kwamen er in in latere tijd restaurants bij waar men gerechten uit een specifiek ander land kon eten: bijvoorbeeld Chinees, Italiaans, Spaans, Grieks en Turks. Veelal gestart door immigranten die uit die landen afkomstig waren. De Chinees-Indische restaurants in Nederland ontstonden nadat een aantal Indische Chinezen na de onafhankelijkheid van Indonesië in 1948 naar Amsterdam waren gekomen. Zij begonnen daar restaurants met gerechten die waren aangepast aan de Nederlandse smaak en dus niet op het echte Chinese eten leken. Desondanks werden de Chinees-Indische restaurants erg populair, niet in de laatste plaats als zogeheten afhaalrestaurant.

Voor de Tweede Wereldoorlog waren er in Nederland 12 Chinese Restaurants. In 1982 waren er al 2000 en nadat dat cijfer rond het jaar 2000 nog meer was gestegen zijn het er op dit moment weer rond de 2000.

Lees meer over Restaurant