Bamboo-Inn Chinees Restaurant Hapert, Noord-Brabant

Contactgegevens

Telefoon:

0497-384419

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Oude Provincialeweg 23

Postcode:

5527BM

Stad:

Hapert

Over dit bedrijf

Chinees Rest Bamboo-Inn in Hapert biedt u een scala aan mogelijkheden van een avondje uit tot een jubileum of bedrijfsfeest van 200 personen. Uw bezoek aan ons Chinese specialiteiten restaurant is als een steeds weer fascinerende ontdekkingsreis. En een hoogst gevarieerde culinaire belevenis. Want onze meesterkoks beheersen het gehele oeuvre van de verfijnde Orientaalse kookkunst. Ze laten u graag kennismaken met de vermaarde keukens van Sechuaan, Peking, Canton, Korea en Mongolie. Nu eens in de vorm van authentiek traditionele streekgerechten, dan weer met de nieuwste ontwikkelingen in de Orientaalse keuken. Beschouwt u onze meesterkoks maar als kunstenaars. Voortdurend op zoek naar nieuwe en altijd geraffineerde smaakcomposities. Welkom in de boeiende culinaire wereld van het Verre Oosten in het nabije Hapert... Restaurant Bamboo-Inn heeft zich vanaf het begin in 1984 gedifferentieerd door kwaliteitproducten te maken. Hiermee heeft ze een bekendheid gekregen in de Kempen en rond de grens van Belgie. Het restaurant is opgericht door de heer en mevrouw Khor in 1984. Wat begon als een kleine Chinese cafetaria is inmiddels uitgegroeid tot een waar afhaalcentrum. Het Chinees specialiteiten restaurant biedt plaats voor meer dan 200 personen. Het buffet wordt steeds meer populairder onder onze klanten. Het buffet biedt u namelijk meer dan 40 uitstekend verzorgde gerechten. Het bestaat uit keuze van twee soepen, warme en koude voorgerechten en keuze uit 16 hoofdschotels waarvan de helft specialiteiten zijn. U kunt voor een vaste prijs onbeperkt gebruik maken van het buffet. Openingstijden restaurant (geldt niet voor buffet en afhaal) Maandag, woensdag & donderdag: 11:30-22:30 uur Vrijdag, zaterdag, zon- & feestdagen: 11:30-23:00 uur Dinsdag gesloten m.u.v. feestdagen Lopend Buffet Maandag, woensdag & donderdag vanaf 16:30 Vrijdag, Zaterdag & Zon- & Feestdagen vanaf 16:30 Afhaal Maandag, woensdag & donderdag 11:30-22:30 uur Vrijdag, zaterdag, zon- & feestdagen 11:30-23:00 uur

Deze restaurants zijn misschien ook interessant

Aap Restaurant

Terover 3,
Alphen (nb)

Bekijk

Alliance Gastronomique

De Pinckart 54,
Nuenen

Bekijk

Amigos Restaurant

Kade 6,
Roosendaal

Bekijk

Amon

Hoofdstraat 76,
Schijndel

Bekijk

Categorie: Restaurant

Het restaurant, in de vorm zoals wij het nu kennen, is ontstaan in Parijs aan het eind van de 18e eeuw. Daarvoor waren er uiteraard ook al gelegenheden waar, veelal reizigers, tegen betaling konden eten (en overnachten). De huidige herberg (zoals die ook nu nog in Frankrijk, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk voorkomen) is van dit laatste een voorbeeld. Bij de herberg gaat het voornamelijk om het onderdak en is wordt er gegeten en gedronken wat de herbergier voorzet.

Het verschil met een restaurant is dat het bij een restaurant gaat om het eten en dat men vanaf een kaart de keuze kan maken voor een bepaald gerecht of gerechten.

De benaming 'restaurant' zou afkomstig zijn van het Franse 'restaurer' (herstellen). In 1765 opende een Franse kok, A. Boulanger, een eethuis in Parijs waar diverse soepen werden bereid waaruit de klant een keuze kon maken. Deze soepen hadden de naam 'soup restaurante': verkwikkende soep. Uit deze benaming voor de soep van Boulanger ontwikkelde zich na enige decennia het woord 'restaurant' in de betekenis zoals wij die nu kennen. Tijdens en na de Franse Revolutie kwamen dit soort etablissementen tot bloei, toen vele koks van de aan de kant geschoven adel in deze branche nieuw werk vonden.

Restaurants zijn pas vanaf circa 1900 gaan toenemen in hoeveelheid, zo kwamen er op grote treinstations restaurants voor de reizigers en kwamen er in in latere tijd restaurants bij waar men gerechten uit een specifiek ander land kon eten: bijvoorbeeld Chinees, Italiaans, Spaans, Grieks en Turks. Veelal gestart door immigranten die uit die landen afkomstig waren. De Chinees-Indische restaurants in Nederland ontstonden nadat een aantal Indische Chinezen na de onafhankelijkheid van Indonesië in 1948 naar Amsterdam waren gekomen. Zij begonnen daar restaurants met gerechten die waren aangepast aan de Nederlandse smaak en dus niet op het echte Chinese eten leken. Desondanks werden de Chinees-Indische restaurants erg populair, niet in de laatste plaats als zogeheten afhaalrestaurant.

Voor de Tweede Wereldoorlog waren er in Nederland 12 Chinese Restaurants. In 1982 waren er al 2000 en nadat dat cijfer rond het jaar 2000 nog meer was gestegen zijn het er op dit moment weer rond de 2000.

Lees meer over Restaurant