Alle seksartikelen in Nederland

Aanbevolen seksartikelen

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

1 seksartikelen gevonden

Bekijk seksartikelen in Drenthe

Flevoland

1 seksartikelen gevonden

Bekijk seksartikelen in Flevoland

Gelderland

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Zuid-Holland

Lees meer over seksartikelen

Seksartikelen

Een seksshop of erotheek is een winkel waar erotische producten worden verkocht, zoals seksspeeltjes, pornografisch materiaal, erotische lingerie, erotische boeken en voorbehoedsmiddelen, bijvoorbeeld condooms. Soms zijn er ook een seksbioscoop en/of videocabines. Deze bedrijven vormen een onderdeel van de seksbranche.

In de meeste westerse jurisdicties zijn seksshops legaal, mits er geen minderjarigen worden toegelaten. Wie tot "minderjarigen" worden gerekend is afhankelijk van de betreffende wet. Sommige staten tolereren seksshops helemaal niet, bijvoorbeeld veel islamitische staten.

De eerste seksshop van de wereld werd opgericht in 1962 in Flensburg, Duitsland door Beate Uhse.

In 2011 is op de Wallen in Amsterdam een einde gekomen aan de gedoogsituatie waarbij seksshops tot 2.00 uur open konden blijven. Ze moeten nu net als andere winkels op grond van de Winkeltijdenwet om 22.00 uur sluiten. Dit is niet van toepassing op het gebruik van videocabines. Daar zou een seksshop dan echter een aparte ingang voor moeten creëren. De winkels wierpen tegen dat dit, voor zover al mogelijk, onpraktisch is omdat er ook in de winkel DVD's kunnen worden aangeschaft om mee te nemen naar de cabines.

Aanbevolen content over seksartikelen