Alle snackbarren in Nederland

Aanbevolen snackbarren

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

5 snackbarren gevonden

Bekijk snackbarren in Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

2 snackbarren gevonden

Bekijk snackbarren in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

4 snackbarren gevonden

Bekijk snackbarren in Utrecht

Zeeland

2 snackbarren gevonden

Bekijk snackbarren in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over snackbar

Snackbar

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, frikandellen) kan kopen en nuttigen.

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en een zitplaats aanwezig is wordt ook wel cafetaria genoemd, hoewel dat woord ook gebruikt wordt om de plaats aan te duiden in een kantoor of bedrijf waar medewerkers een drankje of een snack kunnen kopen, of hun meegebracht lunchpakket kunnen gebruiken, dus minder uitgebreid dan een heus bedrijfsrestaurant. In België en in de zuidelijke delen van Nederland heet een snackbar ook wel een "frietkot".

Sommige Nederlandse snackbars hebben een automatiek, waar men het klaarliggende gerecht na inwerpen van het juiste bedrag uit een vakje kan nemen.

Nederland telde op het hoogtepunt circa 6.000 snackbars en cafetaria's. Na 1997 zette de daling in. In 2010 telde Nederland nog ruim 4.900 snackbars en cafetaria's. Het gaat hierbij om inpandige bedrijven; mobiele snackbars en kramen met een vaste standplaats maar zonder zitgelegenheid zijn niet meegerekend.

Aanbevolen content over snackbar