Alle squashbanen in Nederland

Aanbevolen squashbanen

Wordt geladen

Blader per regio

Flevoland

Gelderland

Groningen

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

3 squashbanen gevonden

Bekijk squashbanen in Utrecht

Zuid-Holland

Lees meer over squashbaan

Squash

Squash is een racketspel dat door twee personen in een gesloten ruimte wordt gespeeld en een klein beetje vergelijkbaar is met het tennisspel, althans in zoverre dat de spelers hier niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar en gebruik kunnen maken van muren. Er is dan ook geen net gespannen en de (zachte) bal wordt steeds tegen de tegenoverliggende wand gespeeld.

Over het ontstaan van squash zijn meerdere verhalen in omloop. De meest gehoorde versie is dat squash zou ontstaan zijn rond 1830 op Harrow School. Deze kostschool speelde een zeer belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van squash en er zijn in 1864 de eerste squashbanen gebouwd. Met de kolonisatie van landen zoals Egypte en India (inclusief het huidige Pakistan) hebben de Britten de sport over de wereld verspreid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze landen squashlegendes hebben voortgebracht zoals de Khan-clan.

Sterke squashlanden zijn: Engeland, Australië en in toenemende mate Egypte, Frankrijk en Maleisië. Nederland heeft een aantal goede, soms genaturaliseerde spelers, bij de vrouwen voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson en Natalie Grinham en bij de mannen Dylan Bennett, Piedro Schweertman en Laurens Jan Anjema, zoon van twaalfvoudig nationaal kampioen Robert Anjema.

Aanbevolen content over squashbaan

Video's

Squashen met Laurens Jan Anjema

Holland Sport volgde squasher Laurens Jan Anjema tijdens een training.

Links

SBN

Squash Bond Nederland, actualiteiten, toernooien, competitie, rankings en reglementen.

Bezoek