Alle strandpaviljoens in Nederland

Aanbevolen strandpaviljoens

Wordt geladen

Blader per regio

Friesland

10 strandpaviljoens gevonden

Bekijk strandpaviljoens in Friesland

Limburg

1 strandpaviljoen gevonden

Bekijk strandpaviljoens in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Utrecht

1 strandpaviljoen gevonden

Bekijk strandpaviljoens in Utrecht

Zeeland

18 strandpaviljoens gevonden

Bekijk strandpaviljoens in Zeeland

Zuid-Holland

41 strandpaviljoens gevonden

Bekijk strandpaviljoens in Zuid-Holland

Lees meer over strandpaviljoen

Strandpaviljoen

Een strandtent of strandpaviljoen is een gebouw op of bij het strand. Strandtenten dienen voor de horeca of als winkel waar strandbenodigdheden worden verkocht of verhuurd zoals strandstoelen.

Strandtenten staan in Nederland aan de kust doorgaans alleen tijdens het vakantieseizoen op het strand. In het najaar worden ze meestal opgebroken en opgeslagen voor de winter, onder andere om storm- en vorstschade te voorkomen, en in de lente weer opgebouwd.

Voor het plaatsen en beheren van een strandtent is een vergunning vereist. Ook de periode waarin een strandtent op het strand aanwezig mag zijn wordt daarin vastgelegd.

Er is is bijna alle gevallen een aansluiting voor leidingwater en elektriciteit. Deze waterleiding is vaak in gebruik voor de openbare douches aan het strand. Afvalwater van de strandtent wordt vaak via een persleiding afgevoerd en indien die er niet is, wordt die opgeslagen in een tank en regelmatig afgevoerd per rioolzuigwagen. Vroeger werd een beerput in het zand gegraven die tevens dienst deed als sterfput. De strengere milieu-normen laten dit niet meer toe.

Op verschillende plaatsen aan de kust zijn strandtenten het gehele jaar open. In bijvoorbeeld Ter Heijde is in 2014 een permanente strandtent gebouwd.

Aanbevolen content over strandpaviljoen

Links

NVSN

Nederlandse Vereniging Strandexploitanten Noordzee-strand

Bezoek

VVS Scheveningen

De Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen (VVS)

Bezoek

Laatste nieuws