Alle tuincentra in Nederland

Aanbevolen tuincentra

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

8 tuincentra gevonden

Bekijk tuincentra in Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

7 tuincentra gevonden

Bekijk tuincentra in Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

6 tuincentra gevonden

Bekijk tuincentra in Utrecht

Zeeland

3 tuincentra gevonden

Bekijk tuincentra in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over tuincentrum

Tuincentrum

Het tuincentrum, het groencentrum en de tuinwinkel vormen de gespecialiseerde detailhandel in de tuinbranche.

Het tuincentrum profileert zich als meest complete aanbieder van levende en niet-levende materialen en heeft veruit het grootste marktaandeel. Groencentra zijn beduidend kleiner van opzet en leggen zich vooral toe op groene levende producten. De tuinwinkel legt het accent op hardwaren zoals bijvoorbeeld tuinmeubelen.(Bron: Tuinbranche Nederland)

Tuincentra zijn goed voor 30% van de aankopen in tuinproducten in Nederland, 13 procent wordt verkocht via bloemwinkels, 11 procent via supermarkten, 10 % gaat via dierenwinkels 8% via bouwmarkten, 6 % via internet en 22% via overige kanalen.

Eisen aan verpakkingsmateriaal

In de lijn Verpakkingen Convenant I en II, de Verpakkingenbelasting en nu het Afvalfonds worden bedrijven die voor meer dan 50.000 ton verpakkingsafval (op de Nederlandse markt) zorgen verplicht een financiële bijdrage te leveren. Dit gebeurt naar rato van de soort en de hoeveelheid verpakkingen. Er wordt gestreefd naar verduurzaming van verpakkingen.

De tuinbranche is verplicht een plan op te stellen om de hoeveelheden afval te verminderen. Alle bedrijven dienen individueel te voldoen aan de algemeen verbindend verklaarde afspraken tussen de verpakkingsindustrie en het Afvalfonds.

Sinds 1997 staan de essentiële eisen in de wet en zijn onderdeel van de maatregelen om de verpakkingsketen te verduurzamen. Als een bedrijf een verpakt product op de markt brengt, is het verplicht aan te (kunnen) tonen dat het heeft voldaan aan de essentiële eisen.

Kort samengevat komen deze essentiële eisen neer op het volgende:

  • Verpakkingen dienen beperkt te worden in gewicht en volume tot de minimale hoeveelheid die nodig is om het vereiste niveau van veiligheid, hygiëne en aanvaardbaarheid voor de consument te handhaven;
  • Er dient beperkt te worden tot een minimum van de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en materialen als bestanddeel van verpakkingsmateriaal of van de verpakkingscomponenten;
  • Er moet een ontwerp komen en gebruik gemaakt worden van herbruikbare verpakking of van een verpakking die kan worden gerecycled.

Aanbevolen content over tuincentrum

Video's

Rond de Groene Tafel: Het tuincentrum van de toekomst

Video van een rondetafelgesprek over het tuincentrum van de toekomst.

Goed voorjaar voor tuincentra

Nieuwsitem van WOS TV

Links

Branchevereniging VHG

|Website van de Branchevereniging VHG; een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters.

Bezoek

Tuinbranche

Website van Tuinbranche Nederland; een vereniging voor de Tuinbranche in Nederland.

Bezoek

Laatste nieuws