Alle tuinontwerp tuinarchitecten in Nederland

Aanbevolen tuinontwerp tuinarchitecten

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

6 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Drenthe

Friesland

7 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Friesland

Gelderland

30 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Gelderland

Groningen

4 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Groningen

Limburg

4 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Limburg

Noord-Brabant

25 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Noord-Brabant

Noord-Holland

19 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Noord-Holland

Overijssel

14 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Overijssel

Utrecht

16 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Utrecht

Zeeland

4 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Zeeland

Zuid-Holland

21 tuinontwerp tuinarchitecten gevonden

Bekijk tuinontwerp tuinarchitecten in Zuid-Holland

Lees meer over tuinontwerp tuinarchitect

Tuinontwerp

Een tuin- en landschapsarchitect ontwerpt groene ruimten, soms als afzonderlijk project, maar meestal in combinatie met een architectonisch ontwerp. Een tuinarchitect ontwerpt, begeleidt en adviseert projecten voor de buitenruimte. De opdrachtgevers zijn erg divers, bijvoorbeeld bedrijven, zorginstellingen en/of particulieren die opdracht geven om een buitenruimte in te richten. De eerste fase is het ontwerp/tekening/plan. Vervolgens wordt dit uitgevoerd. Tijdens de uitvoering van een project zorgt de tuinarchitect voor een goede begeleiding en in de laatste fase geeft hij/zij advies voor het beheer van het gerealiseerde project zodat het project in goede staat blijft.

Tuinarchitect en tuin- en landschapsarchitect zijn beschermde titels. Alleen afgestudeerden van de vijfjarige opleiding tot landschapsarchitect of de masteropleiding van de Academie voor Bouwkunst leiden op tot landschapsarchitect.

Er zijn ook HBO-opleidingen als Tuin-en landschapsinrichting en Landscape Design maar die geven geen recht op het voeren van de titel Tuin- of Landschapsarchitect. Uiteraard kunt u bij hoveniersbedrijven of tuinontwerpers ook terecht voor tuinadvies of tuinontwerp.

De titel Tuin- en Landschapsarchitect bij wet beschermd

In Nederland is de titel 'tuin- en landschapsarchitect' bij wet beschermd. Dat houdt in dat alleen diegenen die een door de wet erkend diploma hebben behaald en daarnaast zijn ingeschreven in het architectenregister zich tuin- en/of landschapsarchitect mogen noemen.

Op dit moment is alleen een diploma van Wageningen University en een diploma van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam bij wet erkend en kan alleen met een diploma van een van die twee genoemde onderwijsinstellingen worden ingeschreven in het register. De wet biedt tevens de mogelijkheid aan personen die niet beschikken over deze diploma's maar wel aan bepaalde voorwaarden voldoen deel te nemen aan een jaarlijks georganiseerd architectenexamen waarmee ook toegang tot inschrijving in het register mogelijk is.

Op de website van Bureau Architectenregister is informatie te vinden over de wet, het register en voorwaarden om als tuin- en landschapsarchitect geregistreerd te worden.

Per 1 januari 2011 is de titelbescherming met betrekking tot bureaus door toevoeging van artikel 23a aan de Wet op de architectentitel aangescherpt. Een bureau mag slechts in of bij haar bureaunaam een door de Wet op de architectentitel beschermde titel voeren, hetzij voluit, hetzij afgekort of in woordsamenstelling, indien het bestuur van het bureau of tenminste de helft van het bestuur, onder de betreffende titel staat ingeschreven in het architectenregister.

Aanbevolen content over tuinontwerp tuinarchitect

Foto's

Video's

Tuinarchitect

Voor het programma ROADIES voeren Brecht en Hanne elke week ander werk uit; deze week de tuinarchitect.

Hedendaagse Tuinen, tuinarchitectuur

Een korte impressie van hedendaagse tuinen door Wim verellen

Links

NVTL

Website van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en landschapsarchitectuur, de NVTL.

Bezoek

Dutch School of Landscape Architecture (DSL)

Website van de DSL; een samenwerkingsverband tussen de NVTL en de opleidings- en onderzoeksinstituten voor tuin- en landschapsarchitectuur in Nederland.

Bezoek