Alle videotheken in Nederland

Aanbevolen videotheken

Wordt geladen

Blader per regio

Flevoland

Noord-Brabant

Noord-Holland

Utrecht

2 videotheken gevonden

Bekijk videotheken in Utrecht

Zuid-Holland

Lees meer over videotheek

Videotheek

Een videotheek is een bedrijf dat voorbespeelde beelddragers (voornamelijk dvd's en ook videobanden) verhuurt aan particulieren.

Op het moment dat de bezoekersaantallen van een film in de bioscoop beginnen terug te lopen, komt die film in het assortiment van de videotheek terecht, meestal eerst als dure dagfilm en later als goedkopere weekfilm.

Er zijn naast algemene videotheken ook videotheken die bijvoorbeeld uitsluitend filmhuisfilms verhuren, of uitsluitend erotische films.

In de jaren 80 van de vorige eeuw nam het aantal videotheken sterk toe dankzij de komst van de videorecorder. De videotheken boden verschillende videoformaten aan (Betamax, VHS, Video 2000). In de jaren 90 richtten de videotheken zich meer op VHS en cd. In het begin van 21e eeuw verhuren de bedrijven alleen dvd's aan de klanten. Door internet en filesharing verdwenen de meeste standaardvideotheken. In de loop der jaren zijn videotheken uitgegroeid tot entertainmentwinkels.

Sommige videotheken hebben abonnementen voor een vast bedrag per maand waarmee men onbeperkt films kan lenen. Er is alleen een beperking van het aantal films dat men tegelijk te leen heeft.

Aanbevolen content over videotheek

Laatste nieuws