Alle vishandels in Nederland

Aanbevolen vishandels

Wordt geladen

Blader per regio

Drenthe

Friesland

Gelderland

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Utrecht

7 vishandels gevonden

Bekijk vishandels in Utrecht

Zeeland

4 vishandels gevonden

Bekijk vishandels in Zeeland

Zuid-Holland

Lees meer over vishandel

Vishandel

Een vishandel is een winkel/kraam of ander verkoopkanaal waar vis aan consumenten wordt verkocht. Er zijn in Nederland 890 viswinkels. Er zijn iets meer ambulante vishandelaren, ongeveer 950. Er zijn ongeveer 205 ondernemers die zowel een winkel hebben als via de ambulante handel verkopen.

29% van de vishandelaren met een winkel werken zonder personeel in loondienst. Ruim tweederde van de vishandelaren hebben zo'n 2 tot 10 personen in loondienst.

Tussen de 51% en 64% van de klanten koopt één of twee keer per maand iets bij een viswinkel. Ruim 25% van de klanten koopt vier keer per maand of nog vaker iets bij.

Het assortiment van vishandels is in de basis veelal gelijk als zijn er sommige viswinkels die bepaalde specialiteiten kennen. Ook zijn er vishandelaren die bijvoorbeeld alleen paling verkopen of alleen haring. Vooral in het haringseizoen zie je veel haringkraampjes waar veelal uitsluitend haring verkocht wordt. Eigenlijk zijn in alle gemeenten in Nederland wel vishandelaren te vinden maar in havenplaatsen komen ze het meest voor.

Je kunt bij een vishandel terecht voor (uiteraard hebben alle vishandelaren hun eigen assortiment en keuzemogelijkheden dus niet bij alle viswinkels is hetzelfde te krijgen):

  • Verse vis (zoals bijv. tonijn, zalm, zeeduivel, makreel, paling, kabeljauw, schol, zeewolf, zeebaars, dorade, slibtong, zoute- en zure haring, tarbot, heilbot);
  • Zeespecialiteiten: kreeft, coquilles, kaviaar etc.;
  • Gebakken vis (o.a. inkvisringen, mosselen, visfriet, schar, schol, kibbeling en kabeljauw);
  • Hapjesschalen of complete visbuffetten.


Sommige vishandelaren bieden naast hun winkelassortiment ook visbuffetten/partycatering.


Aanbevolen content over vishandel

Foto's

Video's

Rotterdamse vishandel wint haringtest

Filmpje van RTV Rijnmond; Vishandel Atlantic uit Rotterdam heeft de jaarlijkse haringtest voor de derde keer op rij gewonnen.

Buurtwinkels: Volendammer Vishandel

Kibret Mekonnen, maakte voor de tentoonstelling Buurtwinkels een portret van een van de oudste zaken in de Javastraat, de vishandel van Fred Schilder.

Links

Visgilde

Website van de Visgilde; de Vereniging van visspeciaalzaken.

Bezoek

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV)

Website van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV), de brancheorganisatie voor visspecialisten.

Bezoek

Het Nederlands Visbureau

Website van het Nederlands Visbureau. Het Nederlands visbureau heeft als doel het versterken van het imago van vis, schaal- en schelpdieren.

Bezoek