Alle winkelcentras in Nederland

Aanbevolen winkelcentras

Wordt geladen

Blader per regio

Flevoland

Gelderland

Groningen

Lees meer over winkelcentra

Winkelcentrum

Een winkelcentrum of winkelcomplex bestaat uit één of diverse gebouwen waarin meerdere winkels zijn gevestigd. De winkels zijn middels looppaden met elkaar verbonden. Veelal zijn in winkelcentra naast detaillisten ook restaurantvoorzieningen aanwezig. Er bestaan overdekte winkelcentra (gevestigd in een gebouwencomplex) maar er zijn ook winkelcentra die gedeeltelijk overdekt zijn of waarbij gebouwen op een andere wijze verbonden zijn tot winkelcentrum.

Er bestaan kleinschalige winkelcentra en mega-grote winkelcentra. In de V.S. is het concept van winkelcentra al in 1828 geïntroduceerd. Daar zijn de malls enorm populair en zijn er mega grote shoppingmalls bij vrijwel alle grotere plaatsen te vinden. Nederland kent wel veel winkelcentra maar grote shoppingmalls komen hier eigenlijk niet voor. In tegenstelling tot Duitsland waar bij elke grote plaats wel een Kaufhof te vinden is.

De top tien grootste winkelcentra bestaat voornamelijk uit winkelcentra in Azië (in met name China zijn de afgelopen jaren enorm veel megamalls gebouwd). Het grootste winkelcentrum ter wereld is de Dubai Mall.

In Nederland zijn de winkelcentra niet in zulke megamalls gevestigd maar kent vrijwel elke (grotere) plaats wel een winkelcentrum. Zo'n verzameling winkels is voor het winkelend publiek aantrekkelijk door de concentratie van winkels en de combinatie met restauratieve voorzieningen. Ook worden er in winkelcentra vaak activiteiten georganiseerd (veelal rond de diverse feestdagen) waardoor het voor de consumenten aantrekkelijk wordt om er te komen.

Aanbevolen content over winkelcentra

Foto's

Video's

Top 10 grootste shopping malls ter wereld

Video waarin de grootste 10 winkelcentra ter wereld worden belicht.

Winkelcentrum

VPRO programma De slag om Nederland over winkelcentra.

Links

Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW)

Website van de NRW; een vereniging waar ruim 500 vastgoedprofessionals samenwerken aan een attractief en toekomstbestendig winkellandschap.

Bezoek

The International Council of Shopping Centers (ICSC)

Website van de internationale vereniging van winkelcentra, ICSC. Er zijn meer dan 65.000 leden wereldwijd.

Bezoek