Velthorst Gerdessen Administratie- en Belastingadviseurs Zelhem, Gelderland

Contactgegevens

Telefoon:

0314-621333

E-mail:

:

Adresgegevens

Adres:

Dr. Grashuisstraat 42

Postcode:

7021CL

Stad:

Zelhem

Over dit bedrijf

Op zoek naar een betrouwbare en deskundige partner voor uw administratie en belastingzaken? Dan bent u bij Velthorst Gerdessen aan het goede adres. Zorgvuldig, vooruitstrevend, klantvriendelijk en met een no-nonsense aanpak verzorgen wij al meer dan 60 jaar de administratie en fiscale zaken voor tevreden klanten. We werken met een klein team, maar hebben een groot aantal specialisten in huis. Nieuwsgierig naar onze aanpak? Laat hier uw gegevens achter dan nemen wij contact met u op. Of bel zelf voor een kennismakingsgesprek: 0314 e 62 13 33. Wij helpen u graag vooruit.

Deze accountantskantoren zijn misschien ook interessant

Categorie: Accountantskantoor

Een accountantskantoor biedt zakelijke dienstverlening op het gebied van accountancy.

Sinds 1928 is het wettelijk voorgeschreven dat grote ondernemingen beschikken over een verklaring van een accountant over de juistheid en volledigheid van hun jaarrekening (al decennia lang geldt dit ook voor middelgrote ondernemingen). Dit is vastgelegd in artikel 393 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.

In Nederland is het accountantsberoep geregeld in de Wet op het accountantsberoep, deze regeling betreft één regeling voor de twee soorten accountants die in Nederland opereren, registeraccountants (RA's) en accountants-administratieconsulenten. Voorheen was er een duidelijke scheiding tussen RA's en AA's, maar naast het feit dat een RA-accountant altijd een opleiding op WO niveau heeft een een AA ook op HBO niveau kan zijn opgeleid, maar sinds 1999 zijn de eisen voor beiden gelijk gesteld.

Er is verschil tussen een accountantskantoor en een accountantsorganisatie. Een accountantsorganisatie heeft een vergunning van het AFM om wettelijke controles uit te oefenen. De grootste accountantskantoren die in Nederland actief zijn (maar die internationaal opereren), zijn Deloitte, PwC, Ernst & Young, en KPMG. Bekende, puur op de nationale markt opererende kantoren zijn BDO, Flynth en Accon AVM. Zij bedienen veelal het grotere MKB (MKB+). Regionale en lokale kleinere kantoren bedienen het kleinere MKB en vrije beroepsbeoefenaars zoals (tand)artsen en advocaten.

In de Wet toezicht accountantsorganisaties (Wta) is het toezicht op accountants nader geregeld, waarbij, naast de eisen die aan accountants worden gesteld, ook de organisatie zelf aan bepaalde kwaliteitsnormen dient te voldoen. Voor wettelijke controles hebben accountantsorganisaties voortaan een vergunning nodig. Uitgifte hiervan en het toezicht komen te liggen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Lees meer over Accountantskantoor