Oosterbeek Sloopbedrijf BV J H Den helder, Noord-Holland

Contactgegevens

Telefoon:

0223-631651

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

G Pietersz Blankmanstr 49

Postcode:

1785CG

Stad:

Den helder

Over dit bedrijf

Sloopbedrijf J.H. Oosterbeek B.V. is hoofdzakelijk werkzaam in de kop van Noord Holland en is gespecialiseerd in sloopwerken, asbestverwijdering en recycling. Wij staan garant voor vele jaren ervaring en werken met een hecht en volledig op elkaar ingespeeld team van medewerkers. Die jarenlange ervaring is bovendien gekoppeld aan de modernste technieken en apparatuur. Wij werken o.a. voor particulieren, Gemeenten, aannemers, Woningstichting en het Ministerie van Defensie. Ook zijn wij regelmatig te vinden op Texel. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd volgens BRL SVMS-007. Voor aanvang wordt er een werkplan opgesteld. Hierin staat onder andere omschreven hoe de sloop aangepakt gaat worden, welke risicoes er eventueel zijn voor personeel en omwonenden en de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen, inzet van de sloopmiddelen en de tijdsplanning. Voor zowel sloop- als asbestwerkzaamheden worden wij regelmatig gecontroleerd door de certificerende instelling TUV Nederland. Nadat eventueel aanwezig asbest is verwijderd kunnen de sloopwerkzaamheden aanvangen. Eerst met de hand en daarna met de kraan. Vervolgens kan het puin vergruisd of gebroken worden en eventueel kunnen de palen getrokken. Sinds 2007 zijn wij in het bezit van een mobiele puinbreker en kunnen wij een totaalpakket aanbieden nl, asbestsanering, sloop, recycling en eventueel palen trekken. Na de sloop kan het puin gebroken worden tot granulaat. Dit heeft meerdere voordelen o.a. voor de opdrachtgevers een lagere kostprijs voor de sloop en i.p.v. het puin als afval te storten, een product te verkrijgen wat als granulaat hergebruikt kan worden. Tijdens onze werkzaamheden komen wij vaak nog bruikbare materialen tegen. Deze bieden wij voor hergebruik weer aan. Afhankelijk van de sloopwerkzaamheden hebben wij aanbod van hout, deuren, sanitair, kasten e.d. maar ook klein materiaal zoals uitzetijzers, kranen etc.

Deze asbestverwijderaars zijn misschien ook interessant

Asbestsanering BV

Broerdijk 33/A,
Oostwoud

Bekijk

Dehaco BV Lisserbroek

Kruisbaak 25,
Lisserbroek

Bekijk

Schutte Asbestinventarisaties

Noord Zijperweg 21/D,
Wieringerwaard

Bekijk

Sloopcombinatie Laren BV

Gooiergracht 71,
Laren (nh)

Bekijk

Categorie: Asbestverwijdering

Voordat asbest verwijderd wordt, moet een asbestinventarisatie gemaakt worden. Of asbest moet worden verwijderd is afhankelijk van de wijze waarop het asbest gebonden is in het materiaal. Hechtgebonden asbest kan meestal beter blijven zitten. Dit materiaal levert geen gevaar op als het in goede staat verkeert en niet wordt bewerkt. Of er in het geval van losgebonden asbest (of: niet-hechtgebonden asbest) maatregelen nodig zijn, hangt af van het feit of het materiaal al dan niet is afgeschermd. Verder speelt de afweging een rol of het asbest zich op een plaats bevindt waar regelmatig mensen komen.

In Nederland staat het de eigenaar van een gebouw vrij te beslissen over wel of niet verwijderen van asbesthoudend materiaal. Indien tot verwijdering van asbest wordt besloten, moet men zich houden aan de regels die door het Asbest-verwijderingsbesluit en de gemeentelijke bouwverordening zijn gesteld. In de meeste gevallen is voor het verwijderen van asbest toestemming van de gemeente nodig. Er gelden strenge voorschriften voor het verwijderen van asbest. Het niet volgens de voorschriften verwijderen van asbest is vaak een stuk gevaarlijker dan het laten zitten van dit materiaal. Op het niet volgens de voorschriften verwijderen zoals hierboven genoemd staan dan ook hoge boetes.

Alle asbestafval dient gecontroleerd gestort te worden. Asbest valt onder de 'gevaarlijke afvalstoffen' en mag alleen gestort worden op een gespecialiseerde stortplaats. Er zijn in Nederland vier stortplaatsen die gevaarlijk afval accepteren.

De rijksoverheid maakt plannen om in 2024 een verbod op asbestdaken door te voeren. In 2012 zal een onderzoek naar het voorkomen van asbest in schoolgebouwen zijn afgerond.

Volgens het rapport Naleving Asbestregels dat in opdracht van de ministeries van sociale zaken en van milieu in 2009 werd opgesteld, gebeurt veel verwijdering van asbest illegaal en worden de wettelijke voorschriften sterk onvoldoende nageleefd. De Rekenkamer constateerde in 2007 al dat de controle erop grote tekortkomingen vertoont. Ook is onduidelijk waar het merendeel van het verwijderde asbest blijft.

Lees meer over Asbestverwijdering