Beijer en Zn BV Rhenen, Utrecht

Contactgegevens

Telefoon:

0318-512086

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Cuneraweg 411

Postcode:

3911RL

Stad:

Rhenen

Over dit bedrijf

Beijer & Zn. B.V. Ons bedrijf richt zich ruim 40 jaar op het uitvoeren van milieu-, sloopwerken en grondwerken van klein tot groot. Onder het saneren van asbest verstaan wij het hele saneringstraject, waar kwaliteit en gezondheid bij ons voorop staan. Dit traject start met de asbestinventarisatie, waarna een werkplan wordt opgesteld. De sanering zelf wordt geheel volgens wet- en regelgeving uitgevoerd. Dit traject eindigt met de vrijgave door een geaccrediteerd sterlab. Onze opdrachtgevers zijn gemeentelijke en provinciale overheden, defensie, aannemersbedrijven, fabrieken, projectontwikkelaars en particulieren. Asbestverwijdering: Asbestsanering

Deze asbestverwijderaars zijn misschien ook interessant

ASGRO Veiligheidstechniek BV

Nijverheidsweg 13/B,
Ijsselstein (ut)

Bekijk

Erka Asbest

Geeresteinselaan 58,
Woudenberg

Bekijk

Categorie: Asbestverwijdering

Voordat asbest verwijderd wordt, moet een asbestinventarisatie gemaakt worden. Of asbest moet worden verwijderd is afhankelijk van de wijze waarop het asbest gebonden is in het materiaal. Hechtgebonden asbest kan meestal beter blijven zitten. Dit materiaal levert geen gevaar op als het in goede staat verkeert en niet wordt bewerkt. Of er in het geval van losgebonden asbest (of: niet-hechtgebonden asbest) maatregelen nodig zijn, hangt af van het feit of het materiaal al dan niet is afgeschermd. Verder speelt de afweging een rol of het asbest zich op een plaats bevindt waar regelmatig mensen komen.

In Nederland staat het de eigenaar van een gebouw vrij te beslissen over wel of niet verwijderen van asbesthoudend materiaal. Indien tot verwijdering van asbest wordt besloten, moet men zich houden aan de regels die door het Asbest-verwijderingsbesluit en de gemeentelijke bouwverordening zijn gesteld. In de meeste gevallen is voor het verwijderen van asbest toestemming van de gemeente nodig. Er gelden strenge voorschriften voor het verwijderen van asbest. Het niet volgens de voorschriften verwijderen van asbest is vaak een stuk gevaarlijker dan het laten zitten van dit materiaal. Op het niet volgens de voorschriften verwijderen zoals hierboven genoemd staan dan ook hoge boetes.

Alle asbestafval dient gecontroleerd gestort te worden. Asbest valt onder de 'gevaarlijke afvalstoffen' en mag alleen gestort worden op een gespecialiseerde stortplaats. Er zijn in Nederland vier stortplaatsen die gevaarlijk afval accepteren.

De rijksoverheid maakt plannen om in 2024 een verbod op asbestdaken door te voeren. In 2012 zal een onderzoek naar het voorkomen van asbest in schoolgebouwen zijn afgerond.

Volgens het rapport Naleving Asbestregels dat in opdracht van de ministeries van sociale zaken en van milieu in 2009 werd opgesteld, gebeurt veel verwijdering van asbest illegaal en worden de wettelijke voorschriften sterk onvoldoende nageleefd. De Rekenkamer constateerde in 2007 al dat de controle erop grote tekortkomingen vertoont. Ook is onduidelijk waar het merendeel van het verwijderde asbest blijft.

Lees meer over Asbestverwijdering