Dulo Asbestverwijdering BV Honselersdijk, Zuid-Holland

Contactgegevens

Telefoon:

0174-298649

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Grote Waard 23/D

Postcode:

2675BX

Stad:

Honselersdijk

Over dit bedrijf

U kunt het zich niet veroorloven risico's te lopen met asbest in uw huis, uw bedrijf of uw school. En dat hoeft ook niet. DULO, specialist in de professionele verwijdering van asbest, staat voor u klaar om het materiaal op de juiste wijze te saneren. Als gecertificeerd bedrijf bieden we u de zekerheid van een procedure zonder zorgen. Vanaf het allereerste advies tot en met het vrijgavebewijs voor het storten staan we voor u klaar. Klantgericht, betrouwbaar en flexibel! Bedrijven die zijn gespecialiseerd in de verwijdering van asbest, zoals DULO, maken gebruik van meerdere technieken: De containment-techniek. De openluchttechniek. De couveusetechniek. Bij de containment-techniek wordt de ruimte waarin het asbest zich bevindt, volledig afgeschermd van de rest van het huis of het gebouw. Er wordt als het ware een 'ruimte in een ruimte' gecreeerd, een containment. Uiteraard wordt die ruimte geheel luchtdicht gemaakt. Met gebruikmaking van luchtdrukapparatuur wordt vervolgens onderdruk gerealiseerd in deze ruimte. Daardoor kunnen eventueel vrijkomende asbestdeeltjes niet uit de ruimte ontsnappen. Het is alleen aan onze gespecialiseerde medewerkers om het containment te betreden. Zij zijn daarvoor gekleed in beschermende pakken en passeren eerst een drietraps sluis. Nat het verwijderen van asbest wordt de ruimte zeer grondig schoongemaakt. Nadat het containment volledig is schoongemaakt vindt er een vrijgave meting plaats om aan te tonen dat de ruimte weer schoon is van asbest en vrij toegankelijk is voor derden. Heeft u het vermoeden dat in uw woning of in uw bedrijfspand of school asbest is toegepast? Dan is het verstandig DULO al in een vroeg stadium in te schakelen. We zijn u van A tot Z van dienst. Is het beter om actie te ondernemen? Dan zijn we u van dienst door de sloopvergunning/melding aan te vragen bij de gemeente. U heeft dan geen omkijken naar de vele complexe regels en richtlijnen die spelen bij zo'n aanvraag. Ook verlangt de gemeente dat u goed aangeeft waar het asbest in huis of in uw bedrijfsgebouw of school bevindt. Daarvoor heeft u een officieel rapport nodig, verstrekt door bureaus die zijn gespecialiseerd in het inventariseren van asbest. DULO mag dit niet zelf doen: de overheid eist dat het inventariseren en het saneren door twee verschillende partijen wordt uitgevoerd. Wel kunnen we u adviseren over bureaus die u kunt inschakelen. Wilt u helemaal van de rompslomp af zijn? Dan regelen wij het voor u.

Deze asbestverwijderaars zijn misschien ook interessant

Allfibers

Van Slingelandtstraat 18,
Den haag

Bekijk

SAM Sloop- Asbest- & Milieuadvies BV

Buijs Ballotstraat 11/BU3,
S-gravenzande

Bekijk

Categorie: Asbestverwijdering

Voordat asbest verwijderd wordt, moet een asbestinventarisatie gemaakt worden. Of asbest moet worden verwijderd is afhankelijk van de wijze waarop het asbest gebonden is in het materiaal. Hechtgebonden asbest kan meestal beter blijven zitten. Dit materiaal levert geen gevaar op als het in goede staat verkeert en niet wordt bewerkt. Of er in het geval van losgebonden asbest (of: niet-hechtgebonden asbest) maatregelen nodig zijn, hangt af van het feit of het materiaal al dan niet is afgeschermd. Verder speelt de afweging een rol of het asbest zich op een plaats bevindt waar regelmatig mensen komen.

In Nederland staat het de eigenaar van een gebouw vrij te beslissen over wel of niet verwijderen van asbesthoudend materiaal. Indien tot verwijdering van asbest wordt besloten, moet men zich houden aan de regels die door het Asbest-verwijderingsbesluit en de gemeentelijke bouwverordening zijn gesteld. In de meeste gevallen is voor het verwijderen van asbest toestemming van de gemeente nodig. Er gelden strenge voorschriften voor het verwijderen van asbest. Het niet volgens de voorschriften verwijderen van asbest is vaak een stuk gevaarlijker dan het laten zitten van dit materiaal. Op het niet volgens de voorschriften verwijderen zoals hierboven genoemd staan dan ook hoge boetes.

Alle asbestafval dient gecontroleerd gestort te worden. Asbest valt onder de 'gevaarlijke afvalstoffen' en mag alleen gestort worden op een gespecialiseerde stortplaats. Er zijn in Nederland vier stortplaatsen die gevaarlijk afval accepteren.

De rijksoverheid maakt plannen om in 2024 een verbod op asbestdaken door te voeren. In 2012 zal een onderzoek naar het voorkomen van asbest in schoolgebouwen zijn afgerond.

Volgens het rapport Naleving Asbestregels dat in opdracht van de ministeries van sociale zaken en van milieu in 2009 werd opgesteld, gebeurt veel verwijdering van asbest illegaal en worden de wettelijke voorschriften sterk onvoldoende nageleefd. De Rekenkamer constateerde in 2007 al dat de controle erop grote tekortkomingen vertoont. Ook is onduidelijk waar het merendeel van het verwijderde asbest blijft.

Lees meer over Asbestverwijdering