Atlas-car BV Rotterdam, Zuid-Holland

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Volkelstraat 19

Postcode:

Stad:

Rotterdam

Deze autosloperijen zijn misschien ook interessant

Autodemontage A Team

Volkelstraat 15,
Rotterdam

Bekijk

Autodemontage De Graaf BV

Ommedijkseweg 24,
Leiden

Bekijk

Autosloperij De Zaag

Zaag 7,
Krimpen aan de lek

Bekijk

Autosloperij Hejo BV

Henri Dunantweg 3,
Bodegraven

Bekijk

Autosloperij Kralingen BV

Volkelstraat 15,
Rotterdam

Bekijk

Baris BV

Charloisse Lagedijk 638,
Rotterdam

Bekijk

Categorie: Autosloperij

Een autosloperij is een plaats waar kapotte 'sloop' voertuigen naar toe worden gebracht. Voordat een voertuig onder de pers terecht komt wordt het voertuig grondig bekeken. Alle bruikbare onderdelen die eventueel hergebruikt kunnen worden worden uit de auto's gehaald en vervolgens verkocht aan garages of particulieren.

Welke voertuigen kunnen bij een sloperij, tegenwoordig veelal demontagebedrijf genoemd, aangeboden worden?

  • 1. Voertuigen waarvan de technische levensduur ten einde is. Bijvoorbeeld als een oude auto problemen heeft om door de APK-keuring te komen. Of in het geval de kosten die voor reparatie(s) gemaakt dienen te worden niet meer opwegen tegen de waarde van het voertuig;
  • 2. Schadevoertuigen die bijvoorbeeld total loss zijn verklaard. Dit kunnen ook 'jonge' voertuigen zijn die door een ongeluk of vernieling zodanig zijn beschadigd dat reparatie niet meer rendabel is.Het is bij wet bepaald dat een wrak alleen door een RDW-erkend demontagebedrijf gedemonteerd mag worden; dit mag je dus niet zelf doen. Autosloperijen moeten voor deze RDW-erkenning een milieuvergunning, een inschrijving bij een Kamer van Koophandel en een ondernemersverklaring van de belastingdienst overleggen.

Het inleveren van een wrak is over het algemeen kosteloos. Als het wrak echter nog waardevol is, omdat het bijvoorbeeld nog een relatief jonge auto is, geeft het demontagebedrijf veelal een vergoeding voor het wrak. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het type voertuig, de leeftijd van het voertuig en de eventuele schadehistorie.

Bij binnenkomst van te demonteren voertuigen wordt de eigenaar/houder direct gevrijwaard van de voertuigverplichtingen. Alleen demontagebedrijven hebben de mogelijkheid een voertuig voor demontage af te melden bij de RDW. Het is daarom belangrijk om het complete kentekenbewijs mee te nemen naar de sloperij/demontagebedrijf. Als u uw voertuig voor sloop aanbiedt bij een RDW-erkend bedrijf en het kentekenbewijs is niet compleet of er mist een kentekenplaat (-platen), dan kan de medewerker dit aangeven op een zogenoemde 'verklaring demontage'.

Er is een tijd geweest dat er in Nederland ruim 2000 autosloperijen waren. Door de grote concurrentie en de steeds scherpere (milieu)eisen is dat aantal teruggelopen tot iets minder dan 500. Per sloperij komen er dagelijks honderd of meer sloopvoertuigen binnen voor verwerking.Lees meer over Autosloperij