Kiosk Ugchelseberg Ugchelen, Gelderland

Contactgegevens

Telefoon:

055-5337241

E-mail:

Adresgegevens

Adres:

Hoenderloseweg 191

Postcode:

7339GG

Stad:

Ugchelen

Over dit bedrijf

De kiosk, ook wel bekend als de Ugchelse Berg , is het vertrek- en eindpunt bij uitstek voor al uw activiteiten in en om het natuurgebied het Leesten . Er is een royaal en gratis parkeerterrein. De horecagelegenheid is het gehele jaar geopend, 7 dagen per week vanaf 9:30. Alleen de beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag is het bedrijf gesloten. Er is een ruim terras waar het heerlijk toeven is. 's Winters wordt het terras verwarmd. U kunt hier genieten van de speciale koffie waar dit bedrijf al meer dan 40 jaar bekent om staat. Ook voor een lekkere snack, een verkoelend ijsje, een lunch of menu kunt u bij dit horecabedrijf terecht. Voor grotere groepen kunnen er speciale arrangementen worden verzorgd. Neem vrijblijvend contact op om te informeren welke mogelijkheden er zijn. Het Leesten is gemakkelijk bereikbaar. Het ligt aan de Hoenderloseweg bij Ugchelen (bij Apeldoorn).

Deze cafetaria's zijn misschien ook interessant

ANIL Cafetaria Eethuis

Willemsweg 61,
Nijmegen

Bekijk

Anytyme Snack & Dine Apeldoorn

Stationsplein 52,
Apeldoorn

Bekijk

Aris Frieterie

Holterweg 1,
Laren (gld)

Bekijk

Aroy Thai

Vierakkerstraat 4,
Huissen

Bekijk

Barnies Kiplekker Restaurant

Kapteijnstraat 8,
Barneveld

Bekijk

Big Bread Westroijen Cafetaria

Laan van Westroijen 59,
Tiel

Bekijk

Categorie: Cafetaria

Een snackbar, friettent, snelbuffet, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, frikandellen) kan kopen en nuttigen.

Een snackbar waar de menukaart iets uitgebreider is en een zitplaats aanwezig is wordt ook wel cafetaria genoemd, hoewel dat woord ook gebruikt wordt om de plaats aan te duiden in een kantoor of bedrijf waar medewerkers een drankje of een snack kunnen kopen, of hun meegebracht lunchpakket kunnen gebruiken, dus minder uitgebreid dan een heus bedrijfsrestaurant.

Sommige Nederlandse snackbars hebben een automatiek, waar men het klaarliggende gerecht na inwerpen van het juiste bedrag uit een vakje kan nemen.

Nederland telde op het hoogtepunt circa 6.000 snackbars en cafetaria's. Na 1997 zette de daling in. In 2010 telde Nederland nog ruim 4.900 snackbars en cafetaria's. Het gaat hierbij om inpandige bedrijven; mobiele snackbars en kramen met een vaste standplaats maar zonder zitgelegenheid zijn niet meegerekend.

De laatste tijd staan snackbars in Nederland in een kwaad daglicht vanwege het vaste frituurvet waarin de snacks en friet vaak gebakken worden. Daarom is de campagne Verantwoord Frituren gestart, om het gebruik van vloeibaar (gezonder) frituurvet te stimuleren.

De meeste Nederlandse snackbars hebben de volgende snacks:
friet (patat), frikandel, kroket, milkshake, slush puppy, softijs, ijs, broodje bal, berenhap, nasibal, kaassoufflé, kipcorn, gehaktbal, zure bommen, vleessalade, frisdrank, hamburger, cheeseburger, bamischijf, bitterbal, viandel.

Daarnaast serveren ze soms een assortiment belegde broodjes en vaak nog diverse andere minder bekende snacks, zoals het lihanboutje, de knakworst, de bockworst, de curryworst, de pikanto (gekruide gehaktstaaf), de vlampijp (heetgekruide vleesloempia), de mexicano, de sjasliek (vleesstokjes), de reifkoek (aardappelschijf), de sitostick (blokjes kalkoenvlees, afgewisseld met uien op een stokje en als geheel gepaneerd), de shoarmarol en de smulrol. In Noord- en Oost-Nederland vindt men ook de eierbal.

Friet of patat wordt vaak gegeten als snack in bepaalde combinaties met sauzen. Deze samenstellingen hebben soms kleurrijke namen, die sterk regionaal bepaald en bekend zijn.

Lees meer over Cafetaria