Laptop Plus De Wolden Zuidwolde (dr), Drenthe

Contactgegevens

Telefoon:

E-mail:

Website:

:

Adresgegevens

Adres:

Schottershuizen 19

Postcode:

Stad:

Zuidwolde (dr)

Deze computers zijn misschien ook interessant

Complies BV

Wagenmakerstraat 3,
Assen

Bekijk

Digi Eyes

Bargerkampenweg 17,
Emmen

Bekijk

Extreme Solutions

Laan van het Kinholt 259,
Emmen

Bekijk

Forcys computers

Modem 2/I,
Coevorden

Bekijk

KV Proit

Industrieweg 17,
Nieuw-buinen

Bekijk

Categorie: Computer

Tegenwoordig zie je overal computers; zogenaamde desktop computers, laptops, dpa's etc. Maar wat is eigenlijk een computer? Een computer is een elektronische informatieverwerkende machine die door een reeks gecodeerde instructies (algoritmen) wordt bestuurd. Het kan allerhande rekenkundige en logische handelingen verrichten. Als we het tegenwoordig over een computer hebben wordt meestal de personal computer (pc) bedoeld.

Het woord is ontleend aan het Engels woord computer wat vertaald in 'elektronisch rekentuig'. De geschiedenis van de computer begint dan ook met de geschiedenis van het rekenen. Al in erg vroege tijden hebben mensen hulpmiddelen ontwikkeld voor het maken van ingewikkelde berekeningen (denk aan een kerfstok, een telraam etc.), doordat de behoefte aan berekeningen steeds complexer ontwikkelde men (logaritme) tabellen en andere hulpmiddelen (zoals het rekenliniaal) ontwikkeld. In de vorige eeuw werd de zakrekenmachine uitgevonden en verdween de rekenliniaal.

In de UK was ruim daarvoor al een wiskundige, Charles Babbage, geïnteresseerd in de astronomie. Babbage kwam in 1833 met een 'analytische machine' die wiskundige berekeningen kon uitvoeren (de machine is nooit voltooid en is slechts op papier uitgedacht doch wordt wel gezien als het concept van de computer).

De eerste 'echte' computer is gebouw in 1938 (door Konrad Zuse), in eerste instantie werkte deze machine nog mechanisch maar een jaar later bouwde hij de eerste elektrotmechanische computer.

De wetenschap die tegelijk met de ontwikkeling van de computer is ontstaan, is de informatica.

Lees meer over Computer