Berenboot Kinderdagverblijf De Bavel, Noord-Brabant

Contactgegevens

Telefoon:

076-5617020

E-mail:

:

Adresgegevens

Adres:

Koolpad 14

Postcode:

4854PD

Stad:

Bavel

Over dit bedrijf

Kinderdagverblijf De Berenboot in Bavel heeft tot doelstelling om kwalitatief goede dagopvang te bieden aan kinderen van 6 weken to 4 jaar, in een omgeving waarin de kinderen zich samen met leeftijdsgenootjes en onder leiding van gediplomeerde medewerkers kunnen ontplooien. Wij bieden veiligheid, geborgenheid en gezelligheid met pedagogisch plan. Dit in een omgeving waarin de kinderen zich samen met leeftijdsgenootjes en onder leiding van gediplomeerde medewerkers kunnen ontplooien. Wij proberen om een verzorging te bieden volgens de in Nederland geldende normen en waarde. Pedagogisch beleidKinderdagverblijf de Berenboot staat voor het bieden van veiligheid, geborgenheid en gezelligheid. Hierbij zijn de volgende vier opvoedingsdoelen van belang: 1. Emotionele Veiligheid 2. Sociale Competentie 3. Persoonlijke Competentie 4. Overdracht van normen en waarden Het pedagogisch beleid gaat over alle formele en informele afspraken die gezamenlijk continuiteit geven aan de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. De persoonlijke en gezamenlijke werkstijl van de groepsleiding ontwikkelt zich volgens deze uitgezette koers. Door vanuit een lijn te werken, ontstaat er samenhorigheid in het team. Dit biedt de kinderen structuur, duidelijkheid en vertrouwen. Het pedagogisch beleidsplan van kinderdagverblijf de Berenboot is samen met de oudercommissie uitgewerkt. Indien u geenteresseerd bent in ons pedagogisch beleidsplan dan kunt u een kopie inzien op het kinderdagverblijf. Eten, Drinken en VerschonenVoor luiers, brood, fruit, melk, sap en dergelijke zorgt het kinderdagverblijf. De kosten hiervoor zijn in de tarifering opgenomen. Babyvoeding, speciale- of afwijkende voeding dient u zelf mee te nemen. MedicijngebruikMoet uw kind tijdens de opvang door een arts voorgeschreven medicijnen hebben, dan moet u hiervoor een schriftelijk verzoek indienen bij de groepsleiding. In overleg wordt dan bepaald of en hoe dat het beste kan worden geregeld. De Berenboot wordt hierbij gehouden aan de wet BIG. (Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) In deze wet is vastgelegd welke regels gelden voor de medicijntoediening en wie medische handelingen mogen uitvoeren en onder welke voorwaarden. LeidstersBij kinderdagverblijf de Berenboot zijn op alle vier de groepen (bij een bezetting van meer dan 50%) altijd 2 gediplomeerde leidsters aanwezig. Aan stagiaires wordt de gelegenheid gegeven om in het kader van hun opleiding ervaring op te doen als groepsleidster.

Deze kinderdagverblijven zijn misschien ook interessant

Categorie: Kinderdagverblijf

Een kinderdagverblijf, crèche of kinderopvang is een plaats waar jonge kinderen (van 0 tot 4) worden opgevangen. Dit kan voor een gedeelte van de dag zijn of voor een hele dag (8 tot 10 uur).

Kinderen op een kinderdagverblijf zitten daar vanaf circa 3 maanden oud tot aan hun vierde verjaardag. Vanaf de vierde verjaardag gaan kinderen naar de basisschool.

Voor basisschoolkinderen bestaat de mogelijkheid van voor-, tussen- en naschoolse opvang. Veelal vindt dit tevens plaats op kinderopvangcentra waar een afdeling voor buitenschoolse opvang onderdeel van de kinderopvang. Ook is het bij veel kinderopvangcentra mogelijk om vakantieopvang te regelen; d.w.z. gedurende de weken die gelden als schoolvakanties voor basisscholen.

Lees meer over Kinderdagverblijf